Kattenbrokken

Kattenbrokken

Kattenbrokken zijn net als hondenbrokken geen echt ingrediënt maar meer een totaalvoer. Bovendien een voer dat in zeer vele soorten te verkrijgen is. Kattenbrokken hebben – net zoals veel producten die al voorverhit zijn geweest – een uitstekende instant-respons! Bovendien bezitten ze een goede voedingswaarde. Helaas dienen kattenbrokken eerst te worden gemalen, in een koffiemolen of iets dergelijks (feest!). Het ontstane meel zuigt enorm, zodat je het beste af en toe even kunt pauzeren om het vocht te laten intrekken. Bovendien zitten er in kattenbrokken vrij veel gluten, waardoor kleverige uitharders als lactalbumine of ei-albumine niet zijn aan te raden. Extra uitharders zijn nodig omdat kattenbrokken anders een te slappe boilie geven. De beste resultaten krijg je wanneer er 5 delen kattenbrokkenmeel gemengd worden met één deel Polentabloem. Dit draait prima en geeft redelijk harde boilies.

  • % te verwerken: 50%
  • Eiwitgehalte: 30%
  • Koolhydraatgehalte: 45%
  • Vetgehalte: 10%
  • Uitharding: goed
  • Verwerkbaarheid: goed
  • Instant-Response: redelijk

Geef een antwoord