Roggemeel (tarwemeel)
Een product waarmee je zo aan de gang zou kunnen zonder het gebruik van eieren. Roggebloem is echter lastig te verkrijgen. Dit wordt misschien veroorzaakt door de beperkte houdbaarheid van dit olierijke meel. Als boilieingrediënt is het niet bijzonder populair, wat misschien met de grijsbruine kleur te maken heeft. Roggemeel combineert heel goed samen met vismeel; een combinatie van gelijke delen voldoet prima. Ook caseïne, polentabloem en wouwbloem combineren uitstekend. Roggemeel heeft praktisch gezien nagenoeg dezelfde eigenschappen als Tarwemeel. Roggemeel is wat lichter van kleur, zwaarder, het eiwitpercentage is een tikje hoger en net als van roggemeel redelijk goed van kwaliteit. Er zijn ook zogenaamde Reformkwaliteiten, speciaal voor menselijke consumptie, maar die bezitten veel minder geschikte eigenschappen.
- % te verwerken: 30%
- Eiwitgehalte: 10%
- Koolhydraatgehalte: 55%
- Vetgehalte: 2%
- Uitharding: goed
- Verwerkbaarheid: zeer goed
- Instant-Response: zeer goed