Sojameel – ontvet

Sojameel – ontvet

Ook wel sojabloem genoemd. Sojameel of -bloem is in boilies waarschijnlijk ook weer 1 van de meest gebruikte bestandsdelen. Het zit bijna in elke kant-en-klaar mix die in de handel wordt aangeboden. Sojameel -ontvet is in de meeste gevallen getoast. Het meel heeft een kortstondige verhitting ondergaan. Het is iets donkerder van kleur dan vet sojameel en heeft een uitgesproken, lekkere smaak. Ontvet sojameel bevat iets meer eiwitten dan de vette versie en ook het koolhydraatgehalte ligt iets hoger. Een nadeel van sojameel -ontwet is, dat het vrij snel bederft. Het gevaarlijke is dat je dat niet meteen ziet of ruikt.

  • % te verwerken: 40%
  • Eiwitgehalte: 47%
  • Koolhydraatgehalte: 30%
  • Vetgehalte: 1 %
  • Uitharding: goed
  • Verwerkbaarheid: zeer goed
  • Instant-Response: zeer goed

Geef een antwoord