Wouwbloem

Wouwbloem

Wouwbloem zijn meelresten die worden gemengd en gekookt en daarna gedroogd en gemalen. Wat zou betekenen dat er verschillen in eigenschappen tussen respectievelijke partijen meel kunnen ontstaan. De eigenschappen van wouwbloem liggen het dichtst bij die van maïsmeel. Alleen draait het nog soepeler en wordt het nog harder. De instant-respons is iets hoger dan maïsmeel. Samen met fijne polentabloem vormt het een werkelijk superieure basis voor allerlei mixen die steenhard moeten zijn en dat ook dagenlang zullen blijven. Uiteraard kan door het bijmengen van zachtmakers zoals sojabloem, caseïnaten, tarwegluten, pindameel, garnalenmeel, broodmeel enz. ook een soepelere boilie worden vervaardigd.

  • % te verwerken: 50%
  • Eiwitgehalte: 10%
  • Koolhydraatgehalte: 30%
  • Vetgehalte: 0%
  • Uitharding: goed
  • Verwerkbaarheid: zeer goed
  • Instant-Response: zeer goed

 

Geef een antwoord