Broodmeel – bruin of wit

Broodmeel – bruin of wit

Eigenlijk is het meeste broodmeel niets meer of niets minder dan gemalen, gedroogd brood. In de meeste gevallen is dit oud of afgekeurd brood. Het verschil tussen het witte en het bruine broodmeel is zeker niet alleen de kleur. Bruin broodmeel bezit eigenlijk het minst van alle gehaltes. Zelfs van uitharding is na enkele uren in het water helemaal geen sprake meer. Het is natuurlijk een ingrediënt dat een zeer goede Instant-Response heeft. Het grootste voordeel buiten de lage prijs is zeker de verwerkbaarheid, broodmeel rolt echt als een trein.

  • – Broodmeel bruin
  • % te verwerken: 25%
  • Eiwitgehalte: 7%
  • Koolhydraatgehalte: 40%
  • Vetgehalte: 1 %
  • Uitharding: slecht
  • Verwerkbaarheid: goed
  • Instant-Response: zeer goed

 

 

  • – Broodmeel wit
  • % te verwerken: 30%
  • Eiwitgehalte: 8%
  • Koolhydraatgehalte: 46%
  • Vetgehalte: 3%
  • Uitharding: redelijk
  • Verwerkbaarheid: goed
  • Instant-Response: zeer goed

Geef een reactie