Garnalenmeel

Garnalenmeel heeft een aangename lichte visgeur. Het is meestal vrij grof van structuur en kan eventueel gemakkelijk nog verder worden fijngemalen. Een voordeel ten opzichte van vismeel is de veel betere instant-respons, maar een nadeel is weer de grotere zachtheid. Garnalenmeel kan vismeel gedeeltelijk vervangen, maar bij grotere hoeveelheden moeten er meer uitharders worden gebruikt om de zachtheid te compenseren. Garnalenmeel draait prachtig in combinatie met polentabloem. Garnalenmeel zwelt sterk op bij het koken waardoor kort koken dan ook de voorkeur heeft. De eiwitkwaliteit is prima, en ongeveer gelijk aan die van vismeel. Let wel: bij een te hoge dosering gaan onze boilies drijven en dat is in de meeste gevallen niet de bedoeling.

  • % te verwerken: 20%
  • Eiwitgehalte: 55%
  • Koolhydraatgehalte: 0%
  • Vetgehalte: 2%
  • Uitharding: zeer slecht
  • Verwerkbaarheid: redelijk
  • Instant-Response: goed

Geef een antwoord